Lohkoketjutekniikkaa paikallisesti

07.09.2019 22:35

Kuluva kesä on tarjonnut paikallisesti monia erilaisia maistiaisia lohkoketjutekniikasta. Elokuun lopussa 30-31.08.2019 järjestettiin Tampereella KryptoRokki tapahtuma. Tapahtumapaikka Bar21 tarjosi loistavat puitteet niin puhujien luennoille kuin myös iltojen musiikkitarjonnalle. Myös allekirjoittanut oli paikalla I.W.A-projektin edustajana esitttelemässä mm. JSElabia ja JSEcoinia, kuin myös QBLOCK-lohkoketjutaidesuunnistusta.

Lauantaina tapahtumassa oli mahdollisuus päästä kuulemaan lohkoketjutekniikan kotimaisia asiantuntijoita. Tapahtumana olivat puhumassa mm. Fimk.valuutan ja HEAT-ledger valuuttapörssin perustaja Svante Lehtinen, Arvoke Oy:n Mikko Vapa ja yksi Lohkoketjutekniikkaa päättäjille-kirjan kirjoittajista, Mikko Eerola. Ja tietystysti lavalla nähtiin ja kuultiin myös tapahtuman yksi pää-organisaattoreista ja paikallisen KryptoKeskuksen eli KKry:n perustaja Aki Ylinen.


Kuvassa : HEAT-ledgerin sekä Fimk-valuutan perustaja Svante Lehtinen puhumassa lohkoketjutekniikasta.

Tapahtuma olikin kaikin puolin onnistunut, joskin perjantain sade osaltaan verotti kävijöitä. Istumapaikkoja riitti myös lauantain luentojen aikana, eli minkäänlaista ryntäystä kuulemaan lohkoketjutekniikasta ei ollut. Kuitenkin tapahtuma oli jo itsessään erinomainen avaus sarallaan paikallisen lohkoketjutietoisuuden leviämisessä tarjoten erinomaiset puitteet keskusteluille lohkoketjutekniikasta kiinnostuneiden kesken sekä mahdollisuuksia uusien kontaktien luomiselle ja verkostojen rakentamiselle. Ja siinä määrin osallistujien kesken löydettiin myös konsensusta että osaisin arvailla että lisää on luvassa...

Elokuussa Tampereella käynnistyi myös QBLOCKTAIDEsuunnistus. QBLOCK muodostuu QR-koodien kautta avautuvista rasteista eli BLOCKeista. Jokainen rasti sisältää pienen tietopaketin lohkoketjutekniikan perusteista digaitaalisella taiteella maustettuna. Sivustoilta löytyy mm Akseli Gallen-Kallelena tekoälyllä maustettuna. Rastit ovat sijoitettuna sekä Laikunlavan ympäristöön, että Hirvitalon pihapiiriin Pispalassa koko syksyn ajan. QBLOCK-suunnistus järjestetään myös Sadonkorjuu-juhlassa 8.9.2019 Tahmelan Kurpitsatalolla. Tervetuloa navigoimaan.

Tämän lisäksi syksylle on vielä luvassa työpajoja lohkoketjutekniikan perusteista. Tähän saakka työpajoja on varmistunut kaksi, joista toinen järjestetään Pispalan NykytaiteenKeskus Hirvitalolla ja toinen Tampareen Hacklabin tiloissa Nekalassa. Tarkemmasta ajankohdasta tiedoitamme myöhemmin.

Eli kaiken kaikkiaan Tampere on saanut osakseen kasvavaa lohkoketjutekniikka-tiedotusta. Ja koska kyseessä on merkittävä ja kasvava teknologia, joka kehittyy maailmalla huimaa vauhtia, onkin vain enemmän kuin suotavaa, että myös Suomessa ja täällä Tampereella on mahdollisuus perehtyä lohkoketjutekniikkaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja osallistua tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentamiseen lohkoketjutekniikkaa hyödyntäen.

Sitä sanotaan... Maailma muuttuu lohko kerrallaan...

Terveisin : Enok Mäkinen

 

Takaisin

Yhteystiedot

variksenpesä

© 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luo ilmainen nettisivustoWebnode