Pispala on myös ilmiö jonka voi vain kokea

02.09.2019 08:37

Kesä täällä pohjolassa saa myös kulttuurin kukoistamaan ja pukeutumaan juhla-asuunsa luonnon tavoin kaikessa kauneudessaan. Valoisuus ja lämpimät ilmat mahdollistavat erilaisten myös tapahtumien, tempausten ja kokoontumisten järjestämisen ja näistä olemmekin saaneet nauttia runsain mitoin myös täällä Tampereella. Musiikkia on ollut tarjolla monenlaiseen nälkään Rammsteinin mega-konsertista pyrotorneineen, Kurpitsatalon muutaman neliön intiimin pikku-lavan tarjontaan. Omalla kohdallani valinta oli näiden kahden välillä oli selvä, ja Kurpitsatalon pikkulavan annista, Funk-riimittelystä Venäläiseen Discoon tulikin nautittua useampanakin päivänä Pispalan Sauna-festivaalien yhteydessä. Myös Hirvitalon Taidekeskus sai alkukesästä talkoo voimin rakennettua erittäin hienon katetun pikkulavan pihapiiriinsä tarjoamaan estradin erilaisten esitysten järjestämiseen sekä suojaisaksi tilaksi erilaisen toimintaan.

Pispala ja Tahmela ovatkin esittäneet merkittävää osaa kuluneen kesän kulttuuri-riennoissani aina kevään Pispalan Karnevaaleista alkaen. Matkalle on mahtunut useita vierailuja Hirvitalon erilaisissa näyttelyissä ja I.W.A-projekti on myös osaltaan ollut kantamassa korttaan kekoon mm. saattamalla QBLOCK-suunnistuksen rastit myös Hirvitalon pihapiiriin. Siellä pääsee koko syksyn ajan QBLOCK:in myötä perehtymään lohkoketjutekniikan perusteisiin ja digitaaliseen taiteeseen, kuten Akseli Gallen-Kallelan teoksiin tekoälyllä maustettuna.. Hirvitalo tarjoaakin taide-elämyksiä monenkirjavaan kulttuurinälkään kahdesti kuukaudessa vaihtuvine näyttelyineen. Elämyksiä saa usein myös usealle lautaselle.. Kuvataidetta, installaatioita, video-taidetta, musiikkia ja niin edelleen. Omalla kohdallani Hirvitalo tarjoaa varmuudella yllättäviä, inspiroivia, rakentavia ja usein myös herättäviä ja puhuttelivia taiteellisia ilmauksia, joissa loistavat oman äänen oikeus ja usein myös kestävän kehityksen ääni.. Kirsikkana leivoksen päällä on tietenkin Kansankeittiö, joka tarjoaa joka lauantai erittäin maistuvia, vaihtuvia vegaanisia ruokaelämyksiä pikku-rahalla jälkiruokaa unohtamatta. MIksi mennä Pariisiin kun voit tulla Pispalaan ???

Myös Tahmela-Folk tarjosi jälleen iloista tunnelmaa pyhäjärven rannalla. Aurinkoinen puisto täyttyikin päivän mittaan piknik-vilteistä kun ihmiset vauvasta vaariin tulivat nauttimaan tapahtuman musiikki-tarjonnasta, kuten Pauli Hanhiniemestä ja monista paikallisista artisteista, sekä lukuisten kojujen ja myyntipöytien tarjoamasta valikoimasta käsityö- ja taidetuotteista sekä ruokatarjonnasta. Myös I WANT ART PopUp-galleria oli esillä Tahmela-Folk 2019 tapahtumassa ja säänkin vielä suosiessa tapahtuma oli kaikinpuolin menstys. Myös pikkuväkeä oli jälleen muistettu ja pomppulinna olikin ahkerassa käytössä koko tapahtuman ajan, ja jopa niin että pomppiminen jatkuikin pikkujuhlijoiden toimesta vielä viimeisiä linnaa tyhjennettäessäkin..

Ja edelleen pysytellään pyhäjärven rannalla, sillä Elokuussa Pispalan-saunafest. tarjosi vielä erinomaisen mahdollisuuden päästä kokemaan yhteisöllisyyden mukanaan kantavan voiman. Kurpitsatalon ympärille oli elokuisen viikonlopun ajaksi muodostunut eräänlainen sauna-väritteinen maailmankylä. Iloiset ja arjen murheet unohtaneet ihmiset läheltä ja kaukaa olivat kahden päivän ajan kokoontuneet yhteen elämään kiireetöntä ja jakamisen ja yhteenkuuluvuuden pohjalle luotua todellisuutta ja nauttimaan eri järjestäjien tarjamasta monipuolisesta tarjonnasta ja lukuisten aivan pyhäjärven rantaan pystytettyjen erilaisten saunojen suomista siunauksista. Kurpitsatalo tarjoaakin erinomaiset puitteet esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Myös yhteisöllinen palstaviljelytoiminta, avoimesti kutsuva pihapiiri, kohtaamispaikka ja kahvilatilat, sekä erittäin lapsi-ystävälliset tapahtumat ovatkin kaikki osaltaan luomassa Kurpitsatalolle ominaista luonnonläheistä ihmisen kohtaamista kaupungin melskeen ulottumattomissa.    -Majakkana loistaa pyhäjärven rannalla...

Vielä kun lisäämme tähän Vastavirta-klubin monipuolisen esiintyjä-kattauksen ja ainutlaatuisen Vastavirtakulttuurin Näsijärvi-näkymällä Haulitornin juuressa, olemme jo saaneet erinomaiset maistiaiset Pispalan ja myös Tahmelan yhteisöllisestä ja ehdotomasti kaikinpuolin nautittavasta ja monin kehuin paikkansa täyttävästä kulttuuritarjonnasta mitä kauniimpien maisemien ympäröimänä. Pispala onkin myös ilmiö jonka voi vain kokea.

Ja vielä onkin erinomainen mahdollisuus päästä kokemaan itse yllä kirjoittamani yhteisöllisyys ja Pispalan-Hengen ainutlaatuisuus loppukesän siunauksista nauttien Kurpitsatalon Sadonkorjuu-Juhlan puitteissa tulevana sunnuntaina 8.9.2019. Myös I WANT ART PopUp-Galleria ilahduttaa kävijöiä mm.taiteen keinoin ja mm. Qblock-TAIDEsuunnistus on tapahtuman ajan esittelyssä Kurpitsatalon pihapiirissä. Tervetuloa !!!

Kesäisin terveisin : Enok Mäkinen / I.W.A-projekti 2019

Takaisin

Yhteystiedot

variksenpesä

© 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.

Tee ilmainen nettisivustoWebnode