I.W.A-projekti / Vuosi 2019

06.01.2020 03:52

Noin vuosi sitten aloin pohtimaan erilaisia mahdollisuuksia laajentaa sekä tehostaa työskentelyäni kodin piirissä ja mm. tietokoneen, internetin ja erilaisten lisälaitteiden laajempaa valjastamista erilaiseen tuottavaan työhön. Jo hyvin pian alkuvuodesta olinkin jo aloittanut tutustumisen lohkoketjutekniikkaan, sekä mm. ympäristöystävällisen JSEcoinin louhinnan ja vuoden mittaan lohkoketjutekniikka, sen soveltaminen ja mm. virtuaalivaluutat saivatkin minulta suurta huomiota. Tämän työn hedelmänä aivan loppuvuodesta 2019 I.W.A-projekti julkaisi ensimmäisen digitaalisen teoksen "5G antihype" lohkoketjussa Mintbase alustan kautta. Näin ollen ko. teoksen voi hankkia itselleen virtuaalivaluuttaa käyttäen lohkoketjun varmentaessa omistajuuden siirtymisen. Esim. kyseistä "5G antihype" teosta on julkaistu kolmen NFT:n eli digitaalisen vedoksen eli sarja. ( Non-Fungible-Token ) Näistä yhden olen lähettänyt taiteilija-ystävälleni Sloveniaan, joka lähettämisen jälkeen siirtyi henkilökohtaisesta virtuaalilompakostani hänen omistukseensa. Lohkoketjusta voi myös varmentaa esim. kenellä jokin tietty NFT-teos on omistuksessa, omistushistorian ja niin edelleen. Kaikenkaikkiaan olenkin ollut useaan otteesseen hyvin yllättynyt lohkoketjutekniikan erilaisita soveltamismahdollisuuksista omassa elämässäni, esimerkiksi taiteessa.

Vuosi 2019 näyttäytyi I.W.A-projektille monin tavoin digitaaliten integraatioiden kautta. DIgitaaliset työkalut tulivat aiempaa  laajemmaksi osaksi taiteen tekemistä ja tallentamista. Erilaiset uudet kuvanmuokkaustyökalut ja alustat kuten Snapseed ja Medibang  tulivat osaksi taiteen luomista ja esimerkiksi tekoälyn ja algoritmien käyttö sai vuonna 2019  jalansijaa myös I.W.A-taiteessa, kuten esimerkiksi Deep Art Effect A.I. alustan muodossa. Kaikenkaikkiaan erilaisia uusia sovelluksia on tullut läpikäytyä kuluneen vuoden aikana kymmenittäin ja kehityksen ollessa huimaa, uskon että uusia sovelluksia tullaan integroimaan I.W.A-projektin toimintaan myös jatkossa runsain mitoin.

Vuosi 2019 toi suunnitellusti mukanaan myös tutustumisen 3d tulostamisen maailmaan, ja marraskuussa 2019 päädyin viimein hankkimaan FlashForge Finder 2.0 3d-tulostimen I.W.A-projektin käyttöön. Muutaman kukauden kokemuksella voinkin nyt todeta että hankinta on ollut mielestäni erittäin onnistunut. Tulostimen käyttö on ollut helppoa ja tulostaminen on onnistunut lähes poikkeuksetta. Uskonkin, että 2020 vuosi tulee avaamaan I..W.A-projektille monia uusia mahdollisuuksia 3d tulostamisen saralla. Kuluneena vuonna I.W.A-projektille hankittiin myös A3 tulostin, joten jatkossa on mahdollisuus tuottaa myös A3 kokoisia taide-printtejä, julisteita ja niin edelleen. Taidetta ihmisille ja kaduille monin tavoin !!!

Ja edelleen digitalisaation merkeissä vuosi 2019 oli I.W.A-projektille laajentumisen ja verkostoitumisen vuosi monien uusien avattujen sivustojen ja sosiaalisten alustojen myötä. Maailmalla tapahtuu huimaa kehitystä ja näkemykseni mukaan edessä on väistämättömiä muutoksia ja mullistuksia. Talouden rakenteiden uusiutuminen, tiedonvälityksen kehittyminen ja esimerkiksi lohkoketjutekniikan osallisuus tässä muutoksessa ovat olleet huomioni kohteena ja tähän liittyen olemme avanneet sivustoja kuten IWA2-0, BlockChainReaktion, SuperCrash, JSElab, tiedottamaan maailmamalla tapahtuvasta kehityksestä, sen mahdollisuuksista ja haasteista mm. erilaisten dokumenttien, linkkien, artikkeleiden haastatteluiden ja keskustelujen muodossa. Vuonna 2019 I.W.A-projekti laajentui myös sosiaalisen median alustoille kuten Twitteriin @projectiwa ja Telegramiin.

Toki vuoteen 2019 mahtui myös kaikenlaista digitalisaation ulkopuoleltakin. Vuoden mittaan tuli mm. vierailtua useammallakin laavulla nuotitosta ja luonnon rauhasta nauttimassa, näistä mainittakoon mm. Lappajärven kraatterijärvi, Helvetinkolu Seitsemisissä, Kirskaanniemi Lempäälässä ja Pirunvuori Sastamalassa. Lähiympäristössä luontokohteiksi valikoituivat usein takapihalta aukeava Mustavuoren alue hiekkarinteineen ja juoksuhautoineen, kuten myös Pyynikki, Tahmela, Epilän Liittokalliot, Tesomajärvi ja tulipa kertaalleen lähdettyä pyöräretkelle Ylöjärvenkin suuntaan. Useinkin näiltä retkiltä karttui matkaan erilaisia löytöjä kuten villiyrttejä monessa muodossa, kuin myös muita "aarteita" joko sellaisenaan tai käytettäviksi erilaisissa kierrätysteoksissa. Metallinpaljastimen myötä erilaiset metallit lähtivät matkaan metsästä aikaisempaa useammin ja tulipa muutama hyvinkin innostava löytökin tehtyä, kuten kiven kolosta Liittokallioilta löytynyt vanha käsityöläisen vasara ja ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoilta Kalkusta löytynyt maalitaulu luodinreikineen sekä luoti.

Vuosi 2019 tarjosi myös monia erilaisia tapahtumia, ja myös I.W.A-projekti oli mukana eritoten kesän tapahtuma-riennoissa, toisinaan I.W.A PopUp-gallerian merkeissä ja toisinaan vain allekirjoittaneen omalla edustuksella. Pieni kiitos monista onnistuneista tapahtumista mm. seuraaville järjestäjille ja tahoille: Foxie60's, Pispalan Karnevaalit, Tahmela Folk, Sadonkorjuu Juhla 2019, Pispalan SaunaFestivaali, Kurpitsatalo, Hirvitalo, Vastavirta-Klubi, Satakasin KekriJuhla, Tehdas108, Hacklab Tampere, PuistoREGGAE, KryptoRokki, Kryptokeskus, Arvoke Oy, Bar21, D-tream, PiiPoo Lego-messut, Laikunlava ja Tampereen Kaupunki.

Kaikenkaikkiaan vuosi 2019 on ollut erittäin antoisa vuosi monin tavoin. Vuoden mittaan olen jälleen onnistunut tuottamaan kymmeniä erilaisia onnistuneita teoksia, veistoksia, maalauksia, digitaalisia teoksia, sekatekniikka-kollaaseita jne. sekä perinteisiä menetelmiä kuten akryylivärejä käyttäen, kuin myös esimerkiksi uusien digittaalisten työkalujen avustuksella. Näitä pääsee ihailemaan eri tavoin kuten esimerkiksi galleriassa osoitteessa www.iwa2-0.webnode.fi ja alkaneen vuoden mittaan erilaisissa tapahtumissa ja PopUp-Gallerian jalkautuessa jälleen ihmisten pariin.

Lämmin kiitos vuodesta 2019 kaikille I.W.A-projektin toimintaan osallistuneille ja tukeville tahoille.

Ja antoisaa alkanutta vuotta 2020 !!!! Let's make it Super-Great !!!!

Talvisin terveisin : Enok Mäkinen / I.W.A-project - I WANT ART 2020

Takaisin

Yhteystiedot

variksenpesä

© 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.